dijous, 30 de novembre del 2017

Gimp


L'acrònim GIMP significa Image Manipulation Program, i és unprogramari de software gratuït.
Resultado de imagen de gimp Resultado de imagen de gimp
És especialment útil per a la creació de logotips i altres gràfics per a pàgines web. Té moltes de les eines i altres que s'esperaria trobar en programes comercials similars, així com algunes altres extres. Forma part del projecte GNU i està disponible sota la Llicència Pública General de GNU i LGPL. Es pot utilitzar com com a programa de retoc fotogràfic professional, com a simple programa de dibuix, , com a sistema de processament massiu en línia, com a dissenyador massiu d’imatges de producció, com a convertidor de formats gràfics, etc. Disponible per a Linux, Windows i Mac.
No consisteix d'una sola finestra, com sol succeir amb altres programes, sinó que
d'una banda tenim la finestra d'eines (The GIMP) i d'altra se'ns obrirà una altra
de diferent per a  cada eina i per a cada opció.
Resultado de imagen de gimp herramientasResultado de imagen de gimp herramientas Resultado de imagen de gimp herramientas - Està disponible
en diversos idiomes, entre ells: espanyol,anglès (l'idioma original), català, gallec, euskera, alemany, francès, italià,rus, suec, noruec, coreà i  neerlandès;  i és el programa de manipulació de gràfics disponible en més sistemes operatius.
Pràctica Atomium Per tal de realitzar aquesta pràctica hem modificat la imatge del'Atomium amb el GIMP.
1.El primer que ha calgut fer és utilitzar l'eina de seleccióel·líptica per diferents capes amb la
forma de cadascuna de les esferes de l'estructura de la fotografia. Cada esfera s'ha hagut de pintar amb un degradatradial, posant un punt de llum blanca (a les cantonades inferiors dretes) mitjançant l'eina de degradats.
2.De la mateixa manera que hem fet amb les esferes, ara amb l'eina de camins hem unit els vèrtexs de les barres de l'estructura (selecciona, des d'un camí) per poder-lis donar desprès color, amb un degradat dels colors de les dues esferes que uneix.
3.Per cada esfera i per cada barra fem sempre una capa nova.
4.Un cop tenim l'estructura, per canviar el fons hem utilitzat una fotografia extreta d'internet (amb la suficient qualitat alhora d'ampliar-la), l'hem obert com a capa i posada com a fons de l'Atomium substituint-la per la ja predeterminada.
5.L'ultima part és fer el text. Hem creat un rectangle a la part inferior de l'imatge amb l'eina de text i hem escrit les paraules: Atomium (estructura), Brussel.les (ciutat on es troba). Hem modificat la mida a 100 amb la font rsfs10 Italic de color blau.

 

diumenge, 19 de novembre del 2017

5 Exercicis amb Inkscape

Gerro
Aquesta és una de les primeres pràctiques que vam fer per començar a conèixer les múltiples opcions que ens ofereix Inkscape.
Comencem fent ús de l'eina de dibuixar corbes Bézier i línies rectes. Intentem imitar la forma del gerro que ens proposen a l'activitat. Amb l'eina Bézier establim els punts principals, és a dir, els vèrtexs dels angles que formen la figura del del gerro i ,després, amb l'eina d'editar els camins pels nodes donem forma a les línies convertint-les amb corbes i jugant amb els punts de control per obtenir les forma del gerro desitjada.




Estrelles
En aquesta pràctica fem ús de l'eina de crear estels i polígons. Un cop  seleccionem aquesta eina, podem veure que a dalt s'ens presenten opcions com la del nombre de cantonades i el radi de la punxa. "Juguem" amb aquestes eines per fer una estrella de 5 cantonades  amb un radi de punxa d' aproximadament 150,00. Un cop tenim l'estrella amb la forma que volem, la dupliquem uns quants cops i col·loquem totes les estrelles al costat d'una altra unint-les per una de les cantonades, aconseguint la forma d' un cercle format per les estrelles. Finalment, mitjançant l'opció d' Objecte, emplenament i contorn donem color a les estrelles.


Rectangles
En aquesta pràctica fem ús de l'eina de crear rectangles i quadrats. En  creem 7 com diu la pràctica i intentem que les mides s'assimilin a les del dibuix que ens presenten. Un cop tenim els rectangles fets, passem al l'eina  de seleccionar i transformar els objectes i  aquí és quan comencem a fer ús de les opcions de baixa la selecció al capdavall i puja la selecció al capdamunt; així podem posar uns rectangles a sobre d'uns altres i a la inversa. La pràctica, com a exemple, ens demana que situem  el penúltim rectangle  al capdavall respecte dels dos altres del seu costat.


Ninot inventat
En aquest exercici venim de la pràctica de crear la figura d'en Felip i s'ens presenta la possibilitat de dibuixar el ninot que volguem. Jo vaig decidir fer un mussol. Per tal de fer-lo , primer fem ús de l'eina de crear el.lipses ,cercles i arcs per fer el el cos(cercle), les ales (el·lipses), la panxa (el·lipse), els ulls (cercles) i les urpes (el·lipses). Tot seguit, passem a l'eina de crear estels i polígons i mitjançant l'opció del nombre de cantonades, en creem un amb 3 cantonades per fer un triangle, el bec. Les celles es fan amb l'eina de crear corbes i rectes Bèzier, establim 4 vèrtexs o punts principals i desprès amb l'eina d' editar els camins pels nodes lis donem forma. Per a que les dues siguin iguals fem nomès una i la dupliquem ( control D), desprès  la seleccionem i si fem doble click podem girar-la, però el més simple és  fer ús de l'opció de volteja  horitzontalment els objectes seleccionants. Finalment donem color a les diferents parts del mussol amb l'opció d' Objecte, emplenament i contorn.



Text :Hola
Aquesta és la segona pràctica en la que fem ús de l'eina de crear i editar objectes de text. Un cop disposem d'aquesta eina, seleccionem la part on volem escriure el text i la pràctica ens diu que escrivim la paraula Hola. Fem ús de les opcions que sens presenten de modificar l'estil de lletra i la mida i un cop tenim la lletra desitjada, la dupliquem i amb la còpia anem a l'eina de Objecte, emplenament i contorn per treure-li el contorn i  en quant a l'emplenament, la  pintem d'un color blanc reduint la opacitat i el difuminat respecte a la paraula Hola "original", així fem com un efecte d'ombra  a la paraula. Situem la copia de color blanc més difuminada per damunt de l'altra mitjançant  l'opció de puja la selecció al capdamunt i la desplaçem  una mica cap a un costat.





dissabte, 18 de novembre del 2017

Projectes

Títol:
Per fer el títol amb inkscape he utilitzat l'eina de text, he escrit el títol i he posat l'estil de lletra que més m'ha agradat. A continuació, ho he seleccionat i mitjançant l'opció d'emplenament i contorn l' he pogut pintar amb un degradat lineal.



Logotip:
Per fer el meu propi logotip ,primer de tot, m'he inspirat en logotips ja existents i he arribat a la conclusió d'utilitzar com a símbol un ànec, ja aquest es pot desplaçar per aigua, per terra i per aire; simbolitzant les múltiples utilitats de inkscape. Principalment he fet el dibuix mitjançant l'eina de crear el·lipses; el bec i la lletra M les he fet amb l'eina de corbes i línies rectes Bézier.


Fons.
Per fer el fons he intentat fer ús de totes les eines que he anat coneixent amb les pràctiques. He intentat aconseguir un disseny original i amb una gama de colors que ressaltin.

INKSCAPE




És un editor de gràfics vectorials de codi lliure, gratuït.. El principal format utilitzat pel programa és scalable Vector Graphics (SVG) versió 1.1.  Inkscape pot crear i editar diagrames, línies, gràfics, logotips i il·lustracions complexes

S'utilitza per professionals del disseny i aficionats d'arreu del món, per a la creació d'una àmplia varietat de gràfics com il. lustracions, icones, logotips, diagrames, mapes i gràfics web.


El projecte Inkscape té una comunitat d'usuaris internacional creixent, i molts materials d'aprenentatge que existeixen per ajudar a començar amb les seves creacions. L'Ajuda i suport són proporcionats per la comunitat, i hi ha moltes maneres per involucrar-se i ajudar a millorar el projecte Inkscape.

Inkscape,a més, ha sofisticat eines de dibuix amb capacitats comparables al Adobe Illustrator, CorelDRAW i el Xara Xtreme. Es poden importar i exportar diversos formats de fitxer, incloent-hi SVG, AI, EPS, PDF, PS i PNG. Té una interfície simple, suport multilingüe i està dissenyat per ser extensible; els usuaris poden personalitzar la funcionalitat de l'Inkscape amb complements.

link de descàrrega -https://inkscape.softonic.com/
         


Aquí us deixo un vidio que us pot ser útil per saber com funciona
https://www.youtube.com/watch?v=tdQYNH1OhDE



OpenShot OpenShot és un editor de vídeo gratuït i de codi obert que ens permet crear els nostres propis clips de vídeo a partir d'un ...